zondag 20 juli 2008

Boxspring


Al maanden hadden wij het voornemen om onze slaapkamer eens wat te upgraden met een nieuwe matras. De reclame houdt ons voor dat na tien jaar deze zeker aan vervanging toe is.
Die van ons is dus al ver over zijn houdbaarheidsdatum. En de stille vrees groeide dat deze toestand wel eens invloed zou kunnen hebben op libido en andere nuttigheden.
Actieplan matras kiezen nam een aanvang.
Op internet had ik al menig site bezocht in de hoop het kaf van het koren te kunnen onderscheiden. Gewapend met kennis van zaken en andere bedgeheimen togen mijn man en ik eergisteren naar winkel X.

De dame van het huis leidde ons rond tussen matrassen en boxsprings. Dat is tegenwoordig een modewoord in de slaapkunst. Boxspringen is ‘in’. Gewone ledikanten zijn ‘out’. Maar hoe moet je tussen al dat slaapgeweld de juiste diagnose van je rugklachten vellen. Ik kreeg prompt van de dame een holle rug aangesmeerd. En zij kan het weten want zij is gespecialiseerd in holle en bolle ruggen.
De pocketveren en koudschuim maakten ons nog meer onzeker in het maken van keuzes.

Toen de dame merkte dat mijn man en ik elkaar twijfelende blikken toewierpen kwam plan B op de proppen. In het midden van de winkel stond een grote afgesloten cabine met geblindeerde ramen opgesteld.
Een groot bed lonkte naar ons en bovenaan deed een immense sterrenhemel een romantisch avontuurtje vermoeden. Geen mens kan aan zoveel verleiding weerstaan.

De dame maande ons aan om een kwartier een reis te maken op deze matras die ontworpen was door de Nasa. Naast elkaar liggend, schoenloos, moesten wij ons overgeven aan een technisch hoogstandje van jewelste. Een lage stem uit een elektrisch toestel begon op ons in te praten. Ondertussen werden we zachtjes in slaap gewiegd met opwaartse en neerwaartse bewegingen. Zo’n standjes hoeven niet meer op onze leeftijd dacht ik half induttend en dat met mijn holle rug. Hypnose is niet eens zo moeilijk als je de knepen door hebt. Mijn man heeft ooit een opleiding gevolgd in deze branche en daardoor lag hij te schokschouderen van het lachen. Weg romantiek ! Na vijf minuten hield hij het voor bekeken. Ruw werd ik wakker gekust. De prins op de boxspring bestaat niet eens.

Na het fatsoeneren van kleding en kapsel togen wij uit de cabine en landden weer op aarde .
De dame stond ons al nieuwsgierig op te wachten met orderboekje en een tasje expresso.
En ?
Neen … toch maar niet stamelde ik.
Mijn holle rug heeft andere wensen.

Gisteren was winkel X’ en X’’ aan de beurt.
In de laatste winkel kochten wij een boxspring.
Mee met de mode.
Eerlijke mensen met veel inzicht op de slaapkunst en andere kunsten hebben ons over de streep getrokken. Mijn prins zal er wel bij varen.
Slaapwel.

1 opmerking:

ikke zei

Wel een grappig verhaal en dat moet nu lukken dat wij ook dringend aan nieuw slaapgerei toe zijn. Sleurt mijn vrouw mij met de regelmaat van een klok ook boxspringsgewijs mee van winkel x naar winkel y. *lol*